Personages:

 

Hoofdpersonage Jellebelle:

 

Jellebelle is een lief, gevoelig, creatief, grappig meisje van 12 jaar. Ze is best slim en ze haalt steeds 10 op 10 in de Hartenschool, want ze heeft een groot Hart voor iedereen... Maar niet voor zichzelf! En daar zich Doblo, de Donderwolk voor iets tussen. Dit is een plaaggeest die zich in haar hoofd genesteld heeft en haar leugentjes wijsmaakt. Zoals dat ze dom, lelijk en arm is en het niet verdient om gelukkig te zijn. Jellebelle geloofde steeds zijn leugentjes waardoor ze weinig zelfvertrouwen had en zich ongelukkig voelde. Toch op de nacht van haar 12de verjaardag...

 

Broertje Bing:

 

Bing is een lief, gevoelig, vrolijk, spontaan, grappig jongetje met een donkere huidkleur.

Hij werd geboren te KleurRijk (vb. Afrika) en geadopteerd door de ouders van Jellebelle. 

Bing is lief voor iedereen én zichzelf aangezien Doblo, de Donderwolk zich niet kan nestelen in zijn hoofd (omdat hij geboren is in KleurRijk).  Bing is dus gelukkig en dartelt door het leven, vol levensenergie. Hij zit vol tof zelfvertrouwen.

 

KleurRijk:

 

Staat symbool voor vb. delen van Afrika… zuidelijk halfrond. Ondanks dat ze weinig middelen hebben zijn mensen er doorgaans vrolijk, lachen graag, familie gevoel, spelen, dansen...


 

Mama Evalie en papa Adamo:

 

Zij zijn afgeleid van Adam en Eva :-).

Evalie en Adamo zijn liefdevolle ouders, maar houden ook van wat spanning. Altijd 6 op 7 werken, dat kan toch niet de bedoeling van het leven zijn?

Op zondag, hun enige vrije dag, doen ze dus wat ze het liefste doen... op avontuur gaan! Ze zijn arm want verdienen slechts een peulschil in de Donderwolk Fabriek. Ook zij worden geteisterd door de Doblo stem in hun hoofd.

 

 

 

Magere monster ‘Honger’:

 

Dit is het monster dat heerst over KleurRijk en de mensen doet uithongeren. 

 

Doblo, De Donderwolk:

 

Doblo is een Duiveltje dat heerst over HartenRijk. Het is een plaaggeest die zich nestelt in de hoofden van de mensen, zowel overdag als 's nachts. 

Hij vertelt leugentjes en wil hen doen geloven dat ze lelijk, arm en niets waard zijn. Dat ze geen geluk verdienen. Hij maakt ze ziek in hun hoofd.

Doblo doet de mensen 6 op 7 werken in zijn Donderwolk Fabrieken, waar ze een peulschil verdienen. Zo wordt hij rijk en blijven de mensen arm.

 

Duiveltje staat dus voor de illusie/leugen die wij geloven over het leven.

 

Duiveltje staat ook symbool voor alcohol- en drugsverslaving. En allerhande andere verslavingen. Het houdt ons weg van wie we werkelijk zijn.

 

HartenRijk:

 

Staat symbool voor vb. de Westerse wereld, maar eigenlijk voor heel de wereld. Alle mensen zijn van origine lief, krachtig, slim en het waard om alles te hebben wat hun hartje verlangt. Echter Doblo, de Donderwolk, vertelt ze leugentjes en maakt ze ongelukkig en ziek in hun hoofd. Zo vergeten mensen wie ze werkelijk zijn en geloven ze dat ze maar klein en nietig zijn en dat het leven bedoeld is om hard te werken om iets te bereiken of van waarde te zijn.

 

Onder het bewind van Doblo is HartenRijk koud en kil en kan de natuur niet bloeien.

 

 

Bengeltje, de Magische Engel:

 

Nadat Jellebelle Doblo, de Donderwolk, vergaf, kon Bengeltje, haar Magische Engel tevoorschijn komen.

 

Bengeltje was reeds sinds Jellebelle's geboorte bij haar, maar Jellebelle kon haar gefluister niet meer horen, aangezien Doblo harder riep en ze zijn leugentjes ging geloven.

 

Bengeltje is haar Zielenmaatje, ze zit in haar Hart, eigenlijk zijn ze 1!

 

De Hemel Meester (God) gaf Bengeltje in de Hemel een 5-Sterren opleiding. Hij wilde dat Jellebelle van bij haar Geboorte begeleiding kreeg, dat ze niet alles alleen moest doen. Daarom zond hij Bengeltje mee met haar. Zij is opgeleid om Jellebelle liefde, zelfvertrouwen, kracht, schoonheid en passie bij te brengen. Bengeltje ziet alles, weet alles, hoort alles want ze leeft al eeuwenlang! Ze is lief, gevoelig, speels, grappig, heel slim en af en toe ondeugend hihi. Eigenlijk hoeft Jellebelle  niets te doen. Enkel de stem (intuïtie) van Bengeltje volgen. En die leidt haar richting de dingen waar Jellebelle van houdt. Het volgen van plezier en passie! Want daarvoor is het leven bedoeld. Als een Geschenk!

 

Hemel Meester:

 

Staat symbool voor God, of iets hogers. Hij woont in de Hemel en is een lieve, heel slimme meester die zijn Magische Engelenkorps een 5-sterren opleiding geeft. Want bij elk mensje dat geboren wordt, zendt hij een opgeleide Magische Engel mee. Een bodyguard, een beschermengel, die je door het leven kan begeleiden. Want het leven is bedoeld als een Geschenk. Genieten van al het moois dat de wereld te bieden heeft en plezier maken, daar draait het om. Echter is elke mens geboren met een vrije wil, en als we leren enkel naar het geroep van het Duiveltje of de Hel Meester te luisteren, dan horen we het gefluister van onze Magische Engel niet meer en vergeten we de pracht van alles!

 

Hel Meester:

 

Staat symbool voor de Meester der Duivels. Hij heerst in de Hel en leidt zijn zogenaamde zonen op. Echter kende de Hel Meester zelf nooit liefde en geeft daarom een volledig foute opleiding! Zijn zonen: 'Doblo, de Donderwolk' heerst over HartenRijk, 'Honger, het Magere Monster' heerst over KleurRijk en 'Oorlog' het akelige Monster' heerst over ZandRijk.

 

Akelige Monster 'Oorlog':

 

Dit is het Monster dat heerst over ZandRijk en mensen door oorlog uitmoordt.

 

ZandRijk:

 

Staat symbool voor de oorlogslanden vb. Syrië...